Bild 2 kommer aningens försenad ;-)

img_7604 (MMS)

Bild 2 kommer aningens försenad ;-)


Dagen idag.... Bild 1: O sommarklippt och ...

img_1125 (MMS)

Dagen idag.... Bild 1: O sommarklippt och snyggt flätad. Bild 2: middag på balkongen med bubbelrose, och fantastisk mossaka gjord av min like fantastiske man. Lilla S sover efter att ha krupit hela dagen.


Nu har jag rörligt bildbevis!

Först fick jag en vanlig bild på att hon kan sitta själv utan stöd (inga kuddar som skydd heller), frustrerad som attan över att hon såg katten men hon hade ju ingen aning om hur hon skulle ta sig dit! Så hon satt bara och Oooh ´ade utan att ta sig nånstans.
 
Sen sekunden efteråt så tippade hon och kunde då snabbt som attan kravla sig fram till katten som låg och sov 1,5 meter bort och först ta ett rejält grabbatag i pälsen rakt över ryggen. Katten i fråga bara blinkade till och -"jaha...det var den lilla människan...".
Och sen var boxningsmatchen i gång. Fast det var en snäll match. Jag tror inte Neffi visade klorna en enda gång utan buffade mer tillbaka med tassarna och höll sig undan precis tillräckligt för att slippa bli ryckt i pälsen.

Filmen finns på facebook om du är min kompis ;-)

Ha en nice kväll.
Själv ska jag sätta mig med kompletteringen av uppsatsen.
Ska även läsa på lite mer om arbetsplatsen jag sökt ett jobb på och dit jag ska på intervju på onsdagmorgon. Spännande!


Katten ligger säkert för tillfället. Lilla...

img_6257 (MMS)

Katten ligger säkert för tillfället. Lilla S har inte kommit på hur man medvetet tar sig från sittande till krypposition....


Nu tar vi powernap. Lilla sover, sjuk Älsk...

Nu tar vi powernap. Lilla sover, sjuk Älskling sover, stora barnen halvsover framför tv'n och tuggar lite godis. Bäst att passa på....


fortsättning på föregående mms-inlägget...

Vi blev godkända!

Vi triggade varandras nervositet innan men när vi väl satt där och skulle börja så kändes det helt lugnt och gick jättebra.
Vi fick börja att försvara vår uppsats. Opponenterna hade relevanta synpunkter och funderingar och det märktes att de verkligen hade läst och kritiskt granskat den. Men det gick bra.
Direkt efteråt fick vi ta del av examinatorns synpunkter och de justeringar vi ska göra för att få den helt och fullt godkänd. Inga gigantiska saker kändes det som, mer förtydliganden och omstruktureringar. Några diagram tyckte hon att vi skulle göra om för snyggare layout och flyt i det hela.

Vi har inte lusläst alla hennes kommentarer men det känns klart överkomligt. Puh!

Och mackorna jag hade med mig landade skönt. Jisses vad hungrig jag blev efteråt!

Så var det dags för oss att opponera. Var en himla intressant studie vi fick ta del av och nog hade vi läst den,dock kanske inte lika effektivt och kritiskt som de som opponerade på oss, men tillräckligt ändå. Samtalet flöt på bra och det kändes som om respondenterna hängde med och höll med om våra synpunkter.

När vi var klara cyklade jag till sommarjobbet - låter som om jag är 14 ;-), och skrev anställningsavtal och fick schemat på pränt. Löneförhöjning fick jag också *tokgilla*!

Sen blev det dags för den där lunchen. Och rosévinet var fantastiskt gott. Cesarsalladen var god. Till och med de billiga Ö&B-köpta kakorna till kaffet (som jag f.ö skippade) var goda. Kan det ha berott på humöret?

Sen cyklade jag hem. Och fy vad långt det var! Och flertalet gånger, i ärlighetens namn tappade jag räkningen över hur många gånger, tänkte jag, HUR kan man tycka att cykling är kul????

Hade ont i sittbenen och låren när jag kom hem. Men det som inte dödar härdar brukar man ju säga...

På kvällen blev det bara MYS.
Med stora S,
med lilla S,
med O
och Älsklingen.


Jag har världen underbaraste familj


Mina Glädjeflickor!

Jag snor syrrans uttryck för det är så bra!

Har haft en kanondag, trots det kassa vädret.
Redan kl 9, jag i pyjamas och lilla S sovandes, så kom de första. Störde inte ett dugg, bara nice att få sällskap direkt. Och sen ramlade de in, en efter en - mina Glädjeflickor ♥

Alla med sina små barn och en del med sina större barn också. Alles var vi 7 mammor och 11 barn i varierande storlek. The more the merrier :-)

Köket var väl i saningens namn något underdimensionerat i vissa stunder men finns det hjärtrum så finns det stjärterum som man brukar säga. Vi fikade massa - shit brudar vad DUKTIGA vi är på att fika ;-) , snackade massa både allvar och trams, precis som det sig bör.
Har fotat en del men eftersom det är kvar några dagar på denna månaden, dvs KASS uppkoppling, så blir det inga smakprover, men trust me, ni kommer alla att få visa nunan här framöver!

Lilla S fick visa sina krypkonster och den ömma modern var stolt som en tupp. Eller säger man höna när man är tjej?

Efter allas avfärd blev det snabbt kramande av världens bästa Älskling innan det var dags att hämta hem min O och stora S som båda var utlokaliserade hos kompisar på egen begäran.
Hann med en turbohandling av välling som numera slurpas i hyfsade mängder av lilla S som sover som en otroligt söt liten säl på detta. På Citygross hyllor fanns inga singelpaket av den önskade sorten så det fick bli en 20-liters packe. Men nåt säger mig att den kommer att försvinna...
Har haft 2 vällingmonster som drog i sig dryga 30-liter/månad tillsammans och jag anar att lilla S har vett att uppskatta denna gyllene dryck som värmer skönt i magen.

Väl hemma blev det hemgjord pizza och jag tror på full allvar att det är den godaste pizza jag har ätit!
Botten var spröd (förgräddad exakt 4 minuter) och fyllningen i perfekt mängd och kompositionen av mozzarella, skinka, ruccola och gorgonzola gjorde att mina smaklökar jublade.
Och vet ni vad det bästa är?
DET FINNS RESTER KVAR TILL LUNCH I MORGON!!

Älsklingen är nu sovandes efter diverse medikament och egna huskurer (inga som jag vill rekommendera) med täta bihålor, ont i halsen och begynnande hosta.
Jag vill inte officiellt tillstå att det är synd om honom men....inofficiellt kan jag ju ha en annan hållning om vi så säger.
Jag tänker i alla fall röja i köket så att han slipper. Fastän det sista han sa innan han däckade var -"bry dig inte om köket, jag städar i morgon bitti".

Funderar på att kanske kolla lite på uppsatsens justeringar i kväll. Känner mig pigg och på G så det är väl lika bra att smida medans järnet är varmt. Eller?




Because I'm worth it! Uppsatsen godkänd.

img_9606 (MMS)

Because I'm worth it! Uppsatsen godkänd.


O kör hårt på planen. Premiärträning :-)

img_5002 (MMS)

O kör hårt på planen. Premiärträning :-)


studiedag

Så idag hoppas jag att lilla S sköter sig. I morgon är det examinering av uppsatsen. Börjar bli nervös.

Ungen kryper!!!

Lilla S har idag lärt sig att ta sig framåt! Hon är glad när det går åt rätt håll, mindre glad när hon inte tar sig fram nog fort.

Känns ganska bra att börja jobba om enåenhalvvecka. För gissa vem som kommer att få jaga den lilla sötgrisen? Inte jag *hehe*

Och genast kom andra funderingar upp - grindar, sänka sängbotten och säkra lådan med vassa knivar i. Det får den snart pappalediga pappan ta hand om ;-)


vilken kväll!

Det har bara tagit 1,5 timme att få lilla S att somna - hon som man bara brukar behöva lägga ner och pussa godnatt, på sin höjd peta in nappen på. Vaddå övertrött?! En och en halv timme!! My god vad jag ska vara tacksam för lättsamt barn hädanefter!

Kan bero på att storsyskonen kom hit idag och då är det ju helt plötsligt så mycket att titta på. lyssna på och att skratta åt. Att hon sen har tvångsbeteende i att öva på krypet varje vaken sekund gör ju att energidepåerna lätt blir totaltömda...

Jisses vilken träningsvärk man skulle ha om man rörde sig i hennes omfattning bara ett par timmar.
Hon är som en mask! Vänder, vrider och rör sig hela tiden. Står på knä och gungar, försöker tvinga sig framåt med vilja ser det ut som men när hon kommer sig framåt så blir det av slumpen och hon är lika oförmögen att röra sig som hon vill. Arg blir hon också! Bakåt som har funkat så bra sista veckorna har totalratats - nu är det bara framåt som gäller.

Lilla gumman vad hon kämpar! ♥

Älsklingen såg rätt sliten ut efter jobbet idag. Vi var vakna för länge i går kväll men så får det bli ibland då man har hittat den man aldrig vill sluta prata med. Men det är så mysigt att ligga i sängen, läsa i varsin bok (och jag läser en om Tour de France!!) och med jämna mellanrum så bara måste man ventilera nåt värdsligt som t.ex...varför är det alltid jobbigt att kliva upp på morgonen och varför finns det inte bilar utan reservdelar. Eller varför skiner alltid solen just på sovrumsfönstret än vilket väderstreck det ligger åt?
Han hade dessutom sjukt mycket motvind hemåt på sina nätta tur på 4 mil enkel väg. Jag har sagt det förr och kan göra det igen - jag kan INTE förstå tjusningen med cykelsporten! Men huvudsaken är ju att han gör det. Men jag ser tjusningen i hans ögon när han kommer hem efter 3-4 timmar ute i solen. Då värms även mitt ♥ av sporten.

Nu dags för sängen. Alla sover.
Även stora S som meckat med sin mobiltelefon som han tappat i cykelcrossbanan och även cyklat över. Men den verkar fungera. För tillfället. Pajar den får han ta nån som inte har nån Mp3-spelare eller några coola funktioner överhuvudtaget. Den förra telefonen gav upp efter ett hastigt dopp i en vattenpöl.

Var dag har sina bekymmer men i morgon är en annan dag


Babysim, gröt och kryp

Igår kväll somnade vår lilal stumpa redan kl 19, helt totalslut av nån anledning och sov hela natten. Jag pytsade i henne en flarra vid 23 och först strax före 8 kvittrade det från hennes hörna i morse. Skönt och vi är precis så tacksamma vi borde vara över att ha ett bra sovande barn. Underbart är vad det är!

Idag var det dags för babysim och fastän hon inte hade sovit som vanligt på förmiddan så gick det bra. Och att mamman är för kort för det djupa vattnet och mer eller mindre dränker sin sistfödda med jämna mellanrum verkar inte bekomma den lilla. Hon bara lapar på och gillar läget Skulle däremot gärna ha med nån som fotograf för det skulle vara roligt att se henne "på håll". (Däremot är jag tacksam över det djupa vattnet vid ett sånt tillfälle för att se mig själv på bild, i bikini dessutom vill jag INTE!)

Får se till att ta med kameran de gånger framöver vi kan gå både jag och älsklingen.

Sen har jag filmat lilla S krypförsök. Hur man däremot får över den till bloggen vet inte jag. Har sett att andra lägger upp filmen på youtube och klistrar in den. Nån som har nåt annat förslag? Help en teknik-wannabe!

Älsklingen matade kvällsgröten ikväll och ja...



synkade verkade de inte vara i gapandet och matandet ;-). Men gott var det och mycket åt hon så att mattan under bordet antagit ännu en nyans av brunt är en världslig sak som Karlsson på taket skulle ha sagt.

Sen har mammans uppsats lämnats in idag. Den vi ska opponera på är hemhämtad och utskriven på vår för övrig värdelösa skrivare. I morgon stundar förberedelser inför vår presentation. Men vad ska man ta upp? Vad ska man powerpointa? Utan överdrift kan jag lugnt påstå att jag ser fram emot nästa torsdag 12.15 då ALLT ska vara klart. Då är det ju bara den yttebytte detaljen att den ska bli godkänd utan större justeringar....ja ja...

Nu filmmys med älsklingen Winter´s Bone. Baserad på bok av Daniel Woodrell.

Dag 3 - min favoritårstid och varför

Utan tvekan hösten!

Och speciellt den norrländska hösten, den har nåt speciellt i luften som luften här nere aldrig får. Det luktar höst, luktar klart och kylig vind. Svårt att förklara men det är nåt speciellt.

Sen är jag ju en knasig typ som gillar när det regnar och är det nån gång jag blir sugen på att ta en lång prommis så är det då.

På den tiden jag hade hund så brukade jag smyga upp en regning söndagmorgon, andra morgnar också naturligtvis, men söndagarna var speciella, nåt jag såg fram mot.
Man drog regnkläderna utanpå pyjamasen och så ut - då kunde jag vara ute 2 timmar och bara strosa runt i morgonlugnet, fundera på livet, kika på folks gardiner och ANDAS på ett sätt som aldrig går att göra annars.

Nu blev det inte så mycket promenerade den sista hösten med tanke på att jag på sin höjd tog mig från dörren till parkeringen med all foglossning.
Men, det kommer ju fler höstar - HURRA!



fick ett ryck

och sydde den där skyddsmadrassen till lilla vagnen. Prickig och grann blev den här, men framförallt smidig att ta bort och slänga i tvätten efter sommarens bravader i form av glassätande och allmänt dreggel. Nu har båda vagnarna såna här smidigheter - känns skönt! Gjorde dem korta då det inte känns nödvändigt med långa madrasser, de blir ju ändå bara lortiga.

 lilla vagnen blev prickig

 och stora vagnen blev blommig


Vill även passa på att tipsa om en sajt med fina hemsydda kläder och prylar, Heddish ,där man kan beställa kanonfina grejer. Hon har bl.a ett par superfina mjuka brallor med apor och även mössa med dessa små apor på. Skulle passa perfa till våran lilla apa.






måste bara lägga in bilderna på lilla S

från grillningen i lördags, även om det tar en halv evighet.



kaffe är gott!




å pinnbröd.


Ha en bra dag alla - vi går och tar en middagslur. Mamman sovit dåligt i natt och är trött.


Dag 2 - en person jag vill träffa just nu

Hmm...finns många jag skulle vilja träffa. Det här var inte det lättaste...

Men jag börjar ha lite abstinens efter Sara!

Vi är inte som ler och långhalm men jag trivs att hänga med henne. Hon är lättsam, pratsam och har lika dålig/sjuk humor som jag. Vi känns rätt likasinnade även om hon är lika ung som jag känner mig *fubbigt!*

Så Sara - ja tyck om du!

Annars vill jag gärna träffa eller åtminstone prata med mina andra nära och kära titt som tätt.
Ingen nämnd, ingen glömd. Hoppas att NI vet vilka ni är och ni är många!


som sagt...

...allt som inte är stulet kommer tillbaka.

Mina nycklar som försvann i påskas har återvänt! Inte till min knippa men till en hink på bron i stugan.
Där ser man!

Nåt bra.

dagen i korthet:
frukost,
akututryckning och hämtning av 2 "gamla" cyklister som punkterat,
tvättsortering,
hämta son,
skjutsa son,
handla,
vänta på son,
hänga tvätt (älsklingen slipper då jag vill ha det på mitt sätt),
natta liten S,
klippa son/ stora S,
dammsuga,
slösurfa,
duscha
och godnatt


grillning, kaffe och pinnbröd


Haft en kanondag idag. Jag vaknade utvilad av lilla S jollrande från sin säng, älsklingen fixade stor hotellfrukost och sen drog jag - alldlels  själv- till mamma för att byta till sommardäck på hennes bil. Och herregud så sköna arbetsbyxor jag har!! Allvarligt, jag skulle kunna bo i dem!

Väl hemma igen, med mor som välkommet bihang drog vi ut i skogen vid en sjö/damm/pöl och grillade korv, varma mackor i smörgårjärn och älsklingen fick inviga sin sprillans nya kaffepanna. Men inte skulle den stoppas ner i det medföljande fodralet i skinn, nej, den hamnade i en plastkasse! *sötnosen*

När magen stod i alla fyra hörn och allt var inpyrt av skogsrök promenerade vi hemåt. Vi bor sjukligt bra till, att bara en dryg kvarts promenad från ytterdörren så är vi ute i skogen. På allvar. UTE i SKOGEN, inte bakom ett garage utan ute. Fick se Upplands landskapsblomma, kungsängliljan

Tog massa bilder som inte går att ladda upp med den sega uppkopplingen (tog typ 4 minuter för lilla kungsängsliljan ovan så ni fattar...jag ids inte!)

Eller, jo, bara en bild två bilder. Lilla S fick smaka kokkaffe från mormors mugg och jisses vad gott! Hon blev helt galen när muggen togs bort och de små armarna fäktade vilt. Pinnbröd var också gott. Men svårt att äta utan tänder.

Nä, det blir inga bilder - skitinternetuppkoppling. Nån annan dag kanske...




blogg.se ville inte som jag ville igår...

så förra inlägget till lilla S farmor kom ju en dag försent *blä för det*


Min farmor

Min alldeles egna farmor fyller år idag! Hurra hurra för henne! 



Nu var det för länge sen vi sågs då hon och farfar bor så långt borta men snart är det sommar och då ska vi busa och jag ska visa henne allt jag lärt mig!

Jag kan ju:

prata och prutta med munnen
gapa stort när det kommer mat
dra mig uppåt när jag har nåt att hålla i
skratta jättehögt om nån leker eller killar mig
nästan sitta, eller nja, åtminstone en pyttestund
hasa mig jättefort bakåt
snurra som en liten köttbulle

till exempel. Jag kan ju massa saker men nu komemr jag inte ihåg allt...


SMS-inlägg

img_4368 (MMS)


Nu åker vi! Tack mormor för den fina cykel...

img_0306 (MMS)

Nu åker vi! Tack mormor för den fina cykelvagnen!


ny kategori - 28 dagar

Eftersom jag inte kan ladda upp nån mängd med bilder pga begränsningar i bredbandsavtalet, eller nåt av det som jag hade tänkt att den här bloggen skulle handla om så får det bli en ny kategori ett tag framöver.
Inget nyskapande, men men, så här får det bli.

Jag kör igång rakt av med

 DAG 1 - En bild på mig själv och 10 fakta om mig



Bilden tog jag själv i våras alldeles innan vi åkte iväg för att se Melodifestivalen.

10 saker du kanske inte visste om mig:

1. Verkar bli kortare med åren, växer som ko´rompa - neråt!

2. Är en nattskata och har väldigt svårt att gå och lägga mig som folk.

3. Skriver alltid inknappningsdatumet på avin när jag betalar räkningar och sparar den minst en månad.

4. Har bytt stötdämpare på min första bil alldeles själv (men med ENORM kunskap/verktygsassistans av "min andre man")

5. Sover med duntäcke och pyjamas sommar som vinter. Även om det är 30 grader varmt.

6. Läser när jag lagar mat, gärna deckare.

7. Har fobi mot långa tånaglar - huvva så äckligt!

8. Gillar ordning och reda men är fenomenal på att dra fram.

9. Vill nån gång åka på utlandstjänst som syrra med ex.vis FN eller Läkare utan Gränser.

10. Börjar komma lite överens med tekniken och blev himla glad när jag lyckades impa på sonen med mina briljanta kunskaper häromdagen.



Det var idag. Nu ska jag brotta ner mina stora barn i sängarna, de vill aldrig komma in på kvällarna nu när det är varmt och massa nya kompisar tinat fram!
Sen är det ju Grey´s Anatomy och det kan man ju inte missa!

                 sov gott alla ♥



Highligts från påsken, lilla S dop och allmän uppdatering via bilder

hade jag tänkt mig här.
Men eftersom skit-3 har begränsningar i det mobila bredbandet så går det inget bra. Om man säger så, kombinationen med tekniska jag och ett tomt gigantiskt externminne har bidragit till denna situation...

Bilder kommer senare. Nästa månad.

Åh vad jag redan saknar vårt bredband från ComHem!!! Det var som de sjunger i reklamen, snabbt stabilt och jättejättebra!

Men, vi har ju "bara" 18 månader kvar av det här eländet.
Fast det kunde ju ha varit värre, vi hade kunnat vara utan bredband OCH dator ;-)

jaja...lugna ner er...

har förstått att det finns de där ute som tycker att det börjar vara dags att uppdatera bloggen och att visa bilder från bl.a dopet.
Till er kan jag meddela att jag NÄSTAN lyckats flytta över alla bilder från den gamla datorn till den nya och att jag NÄSTAN kan uppbåda tillräckligt mycket energi till att leka med lilla S idag.
Så det kommer i sinom tid. Den som väntar på nåt gott....yada yada yada...

Älsklingen tog bilen i dag, min första spontana tanke var "vad oekonomiskt" men nu- HALLELUJAH! - det innebär att han kommer hem fortare!

För nu räknar jag minuterna med en uttråkad liten S i famnen.
Orkar inte.
Förkylningen from hell, bara så där. Why?
Jag har inte tid!

RSS 2.0