måste bara...

om du har en stund över...

tack, timber och traderafynd

Mina dagar är så fyllda av aktivitet och flashiga händelser.. Eeh, not.

Idag har jag sovit.
Eller ja, jag kom hem, skippade att duscha som jag alltid brukar efter nattjobb eftersom vi enligt uppgift från hyresvärden skulle vara utan varmvatten pga av nåt joxigt reparationsmässigt.

Jaja, jag skippade i alla fall duschen, tog hand om lilla S så att Älsklingen skulle få sova en stund till. För varför är det så att man är SVINTRÖTT på vägen hem från jobbet men så fort man kliver ur bilen så är man pigg som en mört?? I don´t get it! Äh, nu tappar jag tråden igen...

Skippade duschen, loggade in på tradera för att kolla om nån, av en händelse redan klockan 07.34, sedan klockan 05.54 ungefär, lagt bud på den jacka jag spanat in till Lilla S inför hösten. Om hon nu inte kunde ha nåt av det som redan finns i lådorna hemma *och här kan jag ärligt säga att jag hoppade, hoppades, hoppades att hon inte kunde ha*
Och TJOHO (hur sjukt tänkt är inte det?) - som av ett mirakel är ungens befintliga höst/vår jacka på tok för stor!

Så jag ställde alarmet och masade mig till sängen i alla fall. Alarm enbart för att jag inte skulle missa auktionen, jobbet tänkte jag att det nog skulle lösa sig med om jag skulle råka försova mig.

Sov som en klubbad säl och katjing, 18.06 blev vi visst lite fattigare :-) Dock med betoning på lite.

Så gott som sproilans ny, inte grön utan rutig i brunt/orange/gult. Superfin tycker jag och precis den jag skulle ha köpt om jag hade prioriterat att köpa en ny jacka till ungen. Men hey - varför skulle jag liksom?

Hade lite funderingar på om jag blivit en sån där märkesmorsa nu men sen kom jag på att jag hade såna däringa jackor till stora S och O när de var mindre och då var jag definitivt mer brydd över brands. Och jag är riktigt kass på märken. Villervalla hade jag knappt hört talas om innan jag flyttade till södern så...nån Victoria Beckham är man ju inte.
Hur som haver, jackorna var kanonbra och väldigt motståndskraftiga mot mot både fukt, smuts och all annan skit.
Så tack kära syster/moster/svägerska för alla kläder vi fått låna (och som förhoppningsvis fortsätter ramla in allteftersom!) och tack för att ni fixade en kusin så pass kort inpå att lilla S skulle komma så att jag faktiskt måste köpa nåt i alla fall!
Gick igenom hennes klädlådor-att-växa-i och efter det så kunde vi sammafatta att vi kanske skulle behöva nån pyjamas och några par strumpor. Men det fixade sig ju ändå.
Vilket innebär att vi INTE ska gå på barnloppisen på lördag *morr*.

Hon behöver verkligen INGENTING.

Vad vi däremot behöver är att sälja av en väldans massa bäbiskläder! Skrubben uppe håller på att översvämmas av söta, coola och fina grejer upp till stl 68. Nån som behöver nåt?
Har bl.a  en jättefin babyvinteroverall i stl 62, svart/turkosrutig med turkosa detaljer och päls runt kapuschongen. Stor i storleken och lilla S kan fortfarande ha den, om än lite dålig rörelsemån. Maila mig!

Men vet ni vad? Idag är det Fredag!
Jag går av jobbet, det är chipskväll
(JA, VI HAR BÅDA FALLIT TILL FÖGA FÖR GOTTA OCH INGEN VANN VADET!!!!!)
Ni som känner oss är antagligen inte ett dugg förvånade. 
och ikväll kommer Sara & Jimmy och lilla Majsan över på grillning. Nice! Det ser vi fram emot!

Nu ska vi bara få till en träff med andra Sara också. Var tar tiden vägen? Man hinner ju ingenting!

Så, Fridens liljor under helgen!

Och du, Ojet!
Jag lät bli kladdkakan med mint. Jag var visserligen tvungen att vända mig från diskbänken när jag diskade ur ungarnas skålar för att inte kasta mig ner i diskhon och slicka dem rena, men jag klarade det. Jag ångrar det nu i efterhand. Och i morgon ska jag tvinga Sara att lära mig hur man tar fram en kommentar i ett inlägg.



Idag har vi varit på ÖF och här serveras s...

img_2287 (MMS)

Idag har vi varit på ÖF och här serveras snart välling till trött nybadad gullunge. Hon ryms inte längre i sin lilla badbalja så idag tog vi ett bad i badkaret tillsammans. Hela 45 min satt vi och plaskade och skrattade åt skummet.  Urmysigt!! Räknar kallt med att det blir en tidig kväll, hon har sovit 20+45 min idag. Men jag har hunnit avfrosta frysen och plantera om pelargonerna inför vintern. Siktar på att städa undan efter mig i morgon. Kanske. Vi ska ju hinna luncha och snacka goja med Matilda och Alice och sen ska jag ladda för nattjobb. Nu kvällsmys med minsta gullungen. Älsklingen är ute och cyklar för att koppla av hjärnan efter tentapluggande. Han har  suttit timme efter timme sjukt diciplinerad! Ang. diciplin och karaktär så vann han vadet. Jag vek mig för 2 kanelbullar utan giltig orsak idag. Men det var det fan värt!! Så, GRATTIS Älskling!


en dementi

Jag for visst med osanning i sista inlägget. Min älskade kräver att jag officiellt gör en dementi.

Lilla S stod inte i 6 sekunder utan mer typ 2-3 sådana.
Rätt ska vara rätt. Jag ber om ursäkt.

Vill meddela eventuellt intresserade att l...

Vill meddela eventuellt intresserade att lilla S igår stod själv i ungefär 6 sekunder. Sen tog hon tag i handtaget på lära-gå-vagnen igen. Idag tittade hon på sin ömme fader och sa Pappa! vid frukostbordet. Det var dagens höjdpunkt. Annars har hon varit en riktig gnällfis som t.o.m nobbat glass. Nåt är det som inte är bra...Men i morgon är en annan dag. Nu sover hon i alla fall.


Ren och skär MAGI

img_6603 (MMS)

Ren och skär MAGI


Smaskigt kladdig kladdkaka med mint i  - m...

img_3198 (MMS)

Smaskigt kladdig kladdkaka med mint i  - min favorit! Den skriker " Ät mig!!" Men jag får bara titta på den, bara pga det där dumma vadet! * funderar allvarligt på om den inte är värd pengarna*


Alltså, helt seriöst ligger jag rätt bra h...

img_6394 (MMS)

Alltså, helt seriöst ligger jag rätt bra här i sängen. Skulle kunna fortsätta ligga här natten som kommer.  Fast...Älsklingen har lagat middag, kidsen gjort efterrätt (tror att de ska fira mig i efterskott) och jag tror inte de blir så glada på jobbet om jag uteblir.  Så jag masar mig upp. Dock under protest! <3


tjosan!

Ni fick visst mitt senaste mess till Älsklingen men det bjuder jag på ;-)

Har haft bloggtorka sista tiden. Inte orkat hålla på och ladda upp bilder med det sega internetuppkopplingen vi har. Har massor med bilder från sommaren och självklart massa fina bilder på mina fina ♥ , men det får bli... sen.

En snabb uppdatering kan ni få.

Stora S har haft hockeyläger med minst 2 pass/dag, blandat is och fys. Lägret var under s.k pappavecka men han orkade knappt prata i telefon på kvällarna, så trött var han! Men roligt hade det varit och det är huvudsaken kan jag tycka.

O...börjar längta till att börja skolan igen. Hon är som vanligt. Kramig, sprallig och full med ljud!

Lilla S har, för 1:a gången, fått en tand, sovit borta (UTAN oss!), slagit lilla huvudet i toalettstolen (men inte så hårt) och börjat dansa till pappans kassa musiksmak. Hon går numera efter möblerna, gillar den nyinköpta lära-gå-vagnen men gillar lika mycket att klättra i den. Har lärt sig att klappa katten (ganska) fint.
Säger mam-mam-mam och pap-pap-pap. Verkar ha en förkärlek för att bara liksom tjutyla när vi vuxna vill bara prata med varandra, speciellt vid köksbordet. Tystnar så fort vi gör det och startar sirenen igen när man själv börjar säga nåt. Vaddå SE MIG! ...sannerligen svårt att inte höra henne i alla fall...

Älsklingen har börjat ställa in sig på att återgå till tillvaron som student igen efter ett välförtjänt sommarlov. Nu blev det väl kanske inte lika mycket FRI TID som han kanske hade väntat sig *haha*. Men han har skött barn och hemmet med ära och jag har många gånger tänkt på vilken tur jag har som fått förmånen att hitta OCH fånga en sån underbar karl. Lilla S kommer nog att sakna att ha pappan hemma. Jag med som återgår till att ha huvudansvaret för hemmet.
                                       *Undrar om jag fixar det nu, man har ju som legat av sig efter att ha plockat ur diskmaskinen typ 2 ggr sen i juni!*


Själv har jag jobbat. Det har varit roligt och socialt stimulerande att bara vara jag och inte bara mam-mam-mam. Kommer ju att fortsätta jobba under hösten men i mindre utsträckning. Var och när är inte klart i dagsläget men det känns ju rätt skönt att valmöjligheterna verkar finnas. Jag har erbjudanden att välja mellan och det känns...himla bra!
Dessutom har jag fått visa leg på Systemet 2 gånger! De ni! Sånt blir man jätteglad över när man är så gott som en 40-taggare!
Går jag nu bara ner de där  "det-är-ju-gott-att-äta-så-jag-tar-lite-till"kilona så vore det ännu bättre. Men att de sitter var är ju bara för att jag har så ruskigt dålig karaktär. Men det hade vi tänkt råda bot på ser ni.

Jag och Älsklingen har slagit vad!
Han är en fena på att tugga i sig chips och popcorn. I mängder.
Jag är en godisgris. Av stora mått.

Fram till 2011-12-20 är det godis och chipsförbud.
Jag har dispens och får ha socker i kaffe, the och sånt.
Han får äta popcorn 1 g/vecka, då obegränsad mängd.

Fikabröd och sånt endast vid speciella tillfällen och man får inte fortsätta äta för att det är gott utan bara ta det där lilla. Svårt, men svårast för mig *buhu*.
Läsk men bara lightversion *yak* och bara på fredag eller lördag.
Vi ska spara (eller försöka) spara 100:-/vecka tillsammans under den här tiden och sen gör vi nåt roligt tillsammans för dem.
OM VI KLARAR DET BÅDA TVÅ....

Om jag fuskar får han alla pengarna själv.
Om han fuskar får jag alla pengarna själv.

Behöver jag nämna att det ligger lite prestige i potten också?

Min käre bror gapskrattade när jag berättade om det här och gav det MAX 1 vecka. Ät gräs säger jag bara! Jag avstod tårta häromdagen. Det satt långt in. Men jag verkar ha överlevt den förlusten så...

NU, blev det bloggtorka. Återkommer när andan faller på.

Men, GRATTIS till kusin Vicke Vire som lärt sig gå! Känner på mig att lilla S snart kan vara honom i hasorna men vi får väl se. Hon kanske nöjer sig med att krypa tills hon är 14.


Glöm inte att maila det jag skulle skriva ...

Glöm inte att maila det jag skulle skriva ut! Puss


I morgon bitti blir nog lilla S glad! Den ...

img_8397 (MMS)

I morgon bitti blir nog lilla S glad! Den här springer nog lika fort som henne, gåstolen rullar lite för lätt.


Mina fina gullegryn <3

img_1397 (MMS)

Mina fina gullegryn <3


RSS 2.0