Valborg 2010

verkar bli en stillsam kylslagen historia.

Vi kom hem i natt efter påskfirande i norr, 191 mil blev körda och vi fick ett nytt "spännande" skrammel i bakvagnen på köpet. Förhoppningsvis hänger det ihop med redan utslitna bromsar, vi får väl se. Är i alla fall glad över att vi kom oss hem utan haveri längs vägen, vilket var ett mardrömsscenario.
Väl hemma uttäckte jag att mina husnycklar inte längre sitter på knippan??? Har ingen aning om när eller var de bstämt sig för att avvika från min omsorg så jag hoppas på att "allt som inte är stulet kommer tillbaka".

Underbart att vakna i sin egen säng, men resten av dagen har väl i ärlighetens namn varit så där. Alla har varit slitna och trötta vilket har bidragit till lite sura miner, onödigt tjafs och gnäll. Bara att bryta ihop och ta nya tag.

Älsklingen sitter hemma och pluggar och jag och barnen tog oss till slut iväg till Åsa för lite grillning. Känns dock som om det kommer att bli en relativt tidig kväll. Och ett dygns sömn skulle inte föraktas.

Majbrasa skiter vi i.

Snart mat - götta!

Lilla S tullbeds som drottningen av Valbor...

img_7498 (MMS)

Lilla S tullbeds som drottningen av Valborg. Fråga mig inte varför....


Just käkat frukost längs vägen. Älsklingen...

img_1507 (MMS)

Just käkat frukost längs vägen. Älsklingen höll på att frysa ihjäl, jag satte mig i fågelbajs, ungarna har "kändisspottat" Tobbe från Sveriges värsta bilförare och vi fick tjuvlyssna på Kennet and the Knutters när några, av dryck styrkta, ynglingar hade show. Ja jistanes, vi är då på väg i alla fall. Lilla S verkar gilla sin nya stol, suckade bara efter frukost och somnade om.


Vagnen sommarpimpad!  (ni får föreställa e...

img_2075 (MMS)

Vagnen sommarpimpad!  (ni får föreställa er den där mittpinnen som kommer att drägglas full med smått & gott i sommar). Snart lunch på gamla posten med en av mammorna i mammagruppen och sen packa, packa, packa!


Sommarbandanan testad! Tuffa söta bruttan <3

img_0363 (MMS)

Sommarbandanan testad! Tuffa söta bruttan <3


I bärmes, loppisfynd :-)

img_5090 (MMS)

I bärmes, loppisfynd :-)


Premiär med magläge i vagnen och span geno...

img_5225 (MMS)

Premiär med magläge i vagnen och span genom vädringsnätet. Stora ögon är det!


Älsklingen sitter vid min nya dator. Som f...

img_6127 (MMS)

Älsklingen sitter vid min nya dator. Som funkar till jämförelse med den gamla.  Han hävdar ändå att den gamla är bättre...  Yada yada yada.... ;-)


Bryter ihop av det här med dator! Skulle s...

Bryter ihop av det här med dator! Skulle sitta och plugga ikväll/natt men den vill inte starta! Gah!!!! Ger min högerarm (och det är inte lite för mig som är EXTREMT högerhänt) för en som funkar. Alltid. Varje gång man trycker på On. Jag ligger way behind i skolarbetet.


Mess skickat till älsklingen. Kan kallas "...

img_1382 (MMS)

Mess skickat till älsklingen. Kan kallas "Mental Förberedelse". Frun i huset ska klippa sig och städa badrummet -ordentligt!


Säger bara MONA

Och inte vilken MONA som helst - även om det finns många bra såna i världen, men MONA i Monas Universum.
Hon är min husgud!
Sjuk!

14.17-17.22 20110408 Familjesiesta iställe...

14.17-17.22 20110408 Familjesiesta istället för långpromenad. Fy böveln så skönt! Och sen gjorde jag toppbytet att renbädda säng och älsklingen fick kärnkraftsblöja *MOHAHAHA*


Lilla S har somnat i min famn, ids faktisk...

img_5697 (MMS)

Lilla S har somnat i min famn, ids faktiskt inte lägga henne nån annanstans för då vaknar hon. Sover KASST dagtid nuförtiden :-( I helgen tänker jag koppla bort världen, umgås med min älskling (som jag knappt pratat med sista månaden känns det som), sova, ta prommis i solen vi beställt, gosa med lilla S och lura henne att skratta så där mysigt pärlande. Så, omvärlden - ses tidigast på måndag!


EXTREMT trött liten S i white-trash-vagnen...

img_5567 (MMS)

EXTREMT trött liten S i white-trash-vagnen (bilstol stående i briosittvagnen) som älsklingen kallar den!  Men jag skulle lämna tillbaka mams bil efter 4 timmars inknappande av enkätsvar, och hade inte lust att bära den 6,7 kg tunga fröken runt Uppsala Universitet.  Så jag tänkte verkligen se ut som det trash jag känner mig i dag. Höres!


Man skulle kunna tro att jag är från Burtr...

img_6601 (MMS)

Man skulle kunna tro att jag är från Burträsk men de luddar förfärligt de här strumporna!


i veckan...

har det hänt en del sånt där vardags. Hade tänkt skriva ett lååångt inlägg ikväll med massa nya bilder bl.a från lilla S dop förra helgen.

Men, inte har jag hunnit det!
Har istället:
  • Spelat spel med stora S medans O rymt över helgen med mormor och Älsklingen jobbar kväll.
  • Sorterat alla MILJARDER bilder i ordning och reda i datorn för vidare säkerhetskopiering.
  • Paketerat om sånt jag köpt i storpack vid veckohandlingen och stoppat i frys.
  • Betat av ungefär hälften av saker på min to-do-list *tjohoo!*

Nu har jag även packat klart lilla väskan (eller ja, den ganska stora väskan..) inför julklappsresan som görs i morgon. Min mamma har som "tradition" att ge oss, sina barn och barnbarn, en upplevelse i julklapp, att vi ska göra nåt tillsammans allihopa. För ett par år sen var vi på Disney On Ice.

I år ska vi åka över dagen till Helsingfors (tror jag). Träffa Mumintrollen och bada bubbelpool och bara umgås. Känns som om det kommer att bli en jättekul dag, om än gissar jag på att vi alla kommer att känna oss rätt möra när vi kommer hem. Vi åker redan kl 05.00 i morrn bitti och ska landstiga i morgon kväll strax efter 18. Gissar att vi kommer att ha 3 smörklumpar i bilen på väg hemåt...

Älsklingen snart hemma från sitt kvällspass och då blir det sussa av. Jag har erbjudit mig att ta morgonkörningen. Han är mycket min älskling ♥, men morgonpigg är han inte!

Jag måste då ta mig lite frulle innan vi åker så jag ställer mitt alarm på 04.00.



Lilla S blir idag 4 månader!
Var tar tiden vägen? Tycker att det var nyss hon kom...




Nu i dagarna har hon upptäckt sina fötter och de når nästan ända in i munnen ;-), och den 30/3 vände hon sig från rygg till mage. Idag har hon mest skrikit för att ena armen inte kommer rätt och hon blir så arg! Fast mellan varven skrattar hon som vanligt.


Hon har även börjat äta mer och de 120 ml/mål hon varit nöjd på räcker inte utan nu är det 150 ml/mål som gäller.
Och att hon äter varannan timme dagtid är lugna puckar med tanke på att vi får sova hela nätterna! Ibland en snabb flarra vid 3-snåret men oftast så sover hon från 21-tiden och fram till mot 6-7-tiden. Får hon 3-flaska så ända mot 9-tiden. Behöver det sägas att åtminstone jag känner mig grymt nöjd och lyckligt lottad över det?


Ha en underbar avslutning på din helg - det tänker jag ha!



Återkommer med det utlovade lååång inlägger med många bilder.
Sen... ;-)



Vi spelar kort. Stora S ville fuska och fö...

img_0800 (MMS)

Vi spelar kort. Stora S ville fuska och föreslog stress... Mamman gick inte på det enkla tricket!


haha...

Fyndat från http://litendelavmig.se/

besök både hennes blogg och ladda ner appen med klassiska Sune-citat.

Oslagbar humor denna gråa trista 1:a april.

Och nej, det är inget skämt  - jag har för dålig fantasi för att komma på nåt lur...


RSS 2.0