VV

1: Min favoritväska alla kategorier har pajat i dragkedjan. Vad ska jag nu bära matlådan och allt annat jox i???

2: Det såg ut som hundkräk i diskhon efter middagsröjning men det luktade Sana-Sol. Jag fick en minnesflashback och kände mig helt plötsligt som 5 år istället för *harkel* 29..


Aj aj aj

Tjafsar med storebror om fjärrkontrollen som är absolut förbjuden!!

Han flyttar på den.
Hon går runt bordet.
Han flyttar på den.
Hon går runt bordet.

- ja, ni fattar grejen...

Ajabajakaffemaja


En till bild

Hon är ju så söt :-)

Och ja, hon har inga skor, de trillar ju bara av!

Läskigt hur den lilla räkan växer. 10 månader på söndag.


Test med nya appen

Såg på avaritia blogg att man numera kan ladda ner appen.
Så då gjorde jag det.

För att meddela att jag för tillfället jobbar för mycket som föräldraledig att jag inte hinner blogga ;-)


Testar att bifoga bild på lilla S. Vi lekte i lekparken med storasyster O medans stora S hade hockeyträning.
Sjukt att man måste GÅ UT för att värma sig!

Fridens liljor och godnatt. Min väckarklocka ringer snart för ännu en dag med arbete. Älsklingen sköter dom vanligt barn och hem med den äran.


Plättar till lunch. Premiär med gaffel men...

img_7022 (MMS)

Plättar till lunch. Premiär med gaffel men det gick...sådär....(som väntat ungefär)


Jag har världens bästa jobb! Får träffa ma...

img_5541 (MMS)

Jag har världens bästa jobb! Får träffa massor med häftiga människor, arbeta med dem och sen att få köra bil i jobbet och få njuta av underbara höstfärger - det är bonus!!


Vilka härliga människor det finns inom vår...

img_5386 (MMS)

Vilka härliga människor det finns inom vård och omsorg! Fixar surströmmingsskiva till boende, med snaps, öl och sång. Underbart! Så här vill jag också ha det när jag blir gammal :-)


Får bli ett inlägg från mobilen, Älsklinge...

Får bli ett inlägg från mobilen, Älsklingen ockuperar datorn... Bara att inse, kliver man upp tidigt så hinner man mycket! Dagens achivement: inlagda rödbetor, äppelmos till vuxna, äppelmos till lilla S, äppeldricka, en himla massa 3-veckorssallad, äppelkräm, hunnit handla, ha tvättstugan, gå på babysång, sälja cykeldelar och trösta lilla S som idag har gjort sig välbekant med vardagsrumsbordet med sprucken läpp och blodvite. Men nu jäklar är jag trött!! I morgon: frissan, handla och lämna fireriglass (orkade inte baka den utlovade äppelkakan) på stora S skola, "anställningsintervju", lämna grejer till myrorna (jag kallar alla för samma), ta hand om tvätten från idag, städa och dona inför ännu ett fireri av 10-åringen med middagsgäster i form av moster (hans alltså) med fin familj. Men några gardiner blir det inte!!! God natt :-)


Älskar hösten! Nu blir det mos och lite mu...

img_4789 (MMS)

Älskar hösten! Nu blir det mos och lite must av nåt slag. 3 påsar fulla :-)


för 10 år sedan

Var resterande världen i chock över terrorattacken mot USA. Själv hade jag annat i tankarna vid den här tiden, klockan 21.10 fick jag min förstfödde på bröstet, och efter en timme var han fortfarande nyföddhetsrosig, lite bloddoftande och alldeles alldeles underbar. Tänk vad tiden går fort!

Nu är han min stora S, självgående och duktig på de allra flesta sätt och vis. Fortfarande mammas "lilla" pojke men det verkar som om det är nåt barn fortsätter att vara hela livet. Alltid lite mindre för en själv som förälder än för resterande omgivning.

Han börjar blir svår att köpa present åt, så vi har varit fantasilösa på ett sätt och gett honom pengar att handla något för. Tillsammans med fler slantar har det nu blivit en ganska rejäl slant och i morgon har han önskat att åka till Stadium/Intersport för att köpa ny hockeyhjälm och några speciella Adidasbrallor han länga suktat efter. Han kommer ju att lukta gott i alla fall då han självklart tänker ha på sig sin nya deo, Puma Jam och känna sig hipp i sina nya Björn Borg kallingar *sötisen*.

Bjuder på en bild från hans tidiga ungdom - håll tillgodo!



Och så här fin är han idag - ni fattar att jag är stolt va?

Nu är det dags att krypa till sängs. Jag laddar för ännu en trälig natt med lilla S som helt plötsligt tycker det är bäst att matvägra på dagarna och sedan vilja ha välling och sällskap på nätterna. Om vi säger så här - det kan hon fetglömma!

Tugga-på-en-kotte-paus i svampplockningen....

img_2627 (MMS)

Tugga-på-en-kotte-paus i svampplockningen. Vädret är underbart liksom livet.


God morgon världen!

Här har nåt skett som jag aldrig tror har hänt. Jag är uppe före lilla S som sover så sött, jag hör hur hon snarkar ända hit.
Ska snart väcka henne då det idag är dags för babysång i den närbelägna kyrkan. Fast jag undrar hur det kommer att gå.
Igår var vi på ÖF (öppna förskolan) och efter den lila sångsamligen på ungefär 6-7 sånger skruvade alla barn betänkligt på sig och ville leka. Ss hur det då ska gå med en hel timme vet inte jag. Antar att vi kommer att bli varse om det.

Nu vaknar min minsta sessa, ger er gårdagen sovande prinsessa som nu framgångsrikt kan peka ut lampor och säga TITTA!





Har ni dett nåt vackrare barn??? Mammas och pappas lilla älskling ♥

(men luggen är kvar än, enligt omröstning på facebook så verkar de flesta tycka att den ska få vara kvar...Vi funderar ett tag till)

Ha en bra dag alla! Nu ska vi ut i spöregnet  *gruvar mig redan*

Kram


Omröstning: ska jag klippa bort raggarlugg...

img_6760 (MMS)

Omröstning: ska jag klippa bort raggarluggen? Kommer så fint "riktigt" hår under och nu är det där fluffet liksom ovanför och svävar. Ja eller nej?


Ligger kvar i sängen och morgonmyser med l...

Ligger kvar i sängen och morgonmyser med lilla S och kollar på filmklipp i mobilen från när hon var liten och pluttig. Hon är helt fascinerad och så pekar hon på skärmen och säger, klart och tydligt -Titta! Och då får jag översvämning i hjärtat! Lilla stora gumman <3


I kö på grönan. Och fy vad jag är åksjuk! ...

img_0261 (MMS)

I kö på grönan. Och fy vad jag är åksjuk! Balanssinnet är visst inte vad det ska med förkylning. Men O och stora S har kul!!


Snoret hänger och vi är fortfarande i pyja...

img_6505 (MMS)

Snoret hänger och vi är fortfarande i pyjamas. Men hon, lilla S, är i alla fall ruskigt söt!!


RSS 2.0