Lite sen uppdatering men... ...

Lite sen uppdatering men... Äntligen hemma! Njuter av att sova i sin egen säng, ha klarat bort all tvätt (bara vikandet kvar), och att bara känna vardagen krypa tillbaka under skinnet. Jag har faktiskt saknat det här bygget och att jag faktiskt saknat att dammsuga hemma kan ju tyckas vara ett mysterium. Borta bra men hemma bäst.


kojan!

Idag var det inplanerat en drälladag. Vi hade tur med vädret ;-) det duggade bara lite grann korta stunder.

Efter frukost (som blev vid normal lunchtid) greppades verktygen och spikandet sattes igång.



Det hamrades, sågades och funderades och innan det blev kväll var kojan klar! De har jobbat på kanonbra allihopa, men Älsklingen har verkligen slitit. Sista timmarna var det nog på ren välvilja. Men nu står den här, i hörnet mot kohagen till, med dörr och tak!
I morgon ska vi skura till den och O har beställt gardiner. Vi får väl se vad skåpen har att erbjuda i den vägen :-)

 Mina älsklingskillar ♥
som sig bör iklädda semesterstass = urtvättade t-shirts, fula mjukisbrallor och för stora stövlar ;-)


Lilla S kröp omkring och blev smutsigare och smutsigare. Tuggade lite barr, smakade på jord och pinnar. Lyckan var dock stor när hon upptäckte stora hinken med vatten som storasyster O hade burit dit - sugen på att skura golvet i kojan.



Sen hade vi tänkt grilla korv över öppen eld till middag men det började regna så det blev truckermackor istället. Inomhus.
Ännu senare blev det välbehövliga tvagningar av både barn och vuxna. Alla stora utomhusduschar och öser ur hink, lilla fröken får bada i balja på diskbänken. Nästa år blir det utomhus även för henne!



Nu ska vi banne mig provsmaka ur BiB´n jag köpte idag. OCH fick visa leg för! Det värmer en gammal "tants" inre. Skål och godnatt.


Aldrig hänt. Men efter 40 min sömn sedan 9...

img_5907 (MMS)

Aldrig hänt. Men efter 40 min sömn sedan 9 i morse så är det inte så konstigt. Kl 19.13 var det godnatt.


SMS-inlägg


vi fortsätter njuta

igår åkte vi till bästa  svägerskan med familj och käkade vildsvin. Smakade som vild gris ;-) och var hur gott som helst. Kan ha sin naturliga förklaring, det var väl en grillmästare som fixade köttet.
Fick leka fotograf vid hästträning, men jag har nog för kass kamera eller också var det fotografen som var kass. Det var inte många bilder som funkar att använda. Men det är sannerligen ett rent nöja att kolla på de som vet hur man sitter på en häst! Själv skulle jag inte ens vilja sitta upp inför dessa personer, man är ju aaaaningens lägre utbildad.
Ungarna har även fått rida på lilla Bosse. Idag har de också hunnit med en morgonritt. Fast Bosse var mest intresserad av gräs. Stalltjänst ingick självklart.
idag blir det Varbergs fästning, bad i havet och hemfärd till stugan. Borta bra men "hemma bäst" :-)
Jag och lilla S njuter i gröngräset medans Älsklingen och storasyskonen kollar in Grimetons Radiostation.

njuter av tillvaron



Vi tar promenader




gräver i sanden på stranden. Vi har inte hunnit till havet ännu.



fast det funkar även utan hav. Det är ju blött! :-)



vi shoppar skor. Tyvärr bara i stl 19. Mamman har hittat ett par URTJUSIGA klacketräskor som hon vill önska sig i födelsedagspresent. Älsklingen tycker de var skitfula och vägrar att köpa dem till mig. Får se om semesterkassan tillåter present till sig själv....

Åsså bestiger i berg.

Å nu kommer mina fina syster med familj!!!

Återkommer, kram :-)


lilla S 7 månader (och en pjött...)

Tiden går så fort - ja vet att jag tjatar om det, men så är det ju! Jag hinner knappt med alls!

Hon är nu 7 månader, kryper för fullt och ställer sig mot allt. En del vurpor har det blivit men inga allvarliga.
Vi har barnsäkrat här hemma på vissa väl valda ställen, typ knivlådar, uttaget i hallen som hon satt och dregglade i och ett hörn på marmorfönsterbänken i vardagsrummet och en GRIND till övervåningen. Där står hon nu och rycker och ropar upp till de fasligt roliga storasyskonen som inte alls tycker att hon är lika fasligt rolig tillbaka hela tiden då hon har en förmåga att dra och slita i allt...

Som när hon och och brorsan skulle bygga lego

Hon var inte helt ense med storebror om byggplaneringen och gick stundtals fram som värsta KingKong. Just då himlade han bara med ögonen och Åååhhhade sig lite. Får se hur det låter då hon blivit ännu rörligare.


Har ikväll FÖRSÖKT fota några slags 7-månadersbilder. Aningens svårt när objektet är i konstant rörelse och man själv är något kass fotograf, än hur fin kamera vi har.
Blev ungefär 100 bilder tagna, med varierande resultat ska sägas. Ungefär 20 bilder blev kvar. Tänk vad underbart med digitalkamera så även en glad amatör kan ta "bra" bilder!
Jag älskar den där kameran, Canon EOS 1000D. Precis lagomt avancerad för mig. Säger mig då det oftast är jag som fotar här hemma.
Borde bara ta tag i det där med kameraväska....kom just på att jag glömt att sy en. Igen. ja ja...

Som sagt, en del blev mindre bra men har sin charm ändå




Våran lilla S i ett klick ♥ Full fart framåt och testande sina röstresurser ♥

Idag har hon varit synnerligen gnällig och knäsjuk. Men det känns svullet över nederkäken och hon blev lugnare efter Alvdeon så vi hoppas att det är tänder som är på G. Vi får väl se...

Nu ska jag fira att det är SEMESTER tillsammans med Älsklingen. Han ska visst se fotbollen. Jag drar filten över mig i andra soffhörnet och myser med en bok och ett glas rose´.
Det du sis - vin mitt i veckan! ;-)


det kan man undra!



Roade mig i går kväll innan jobbet med att torka ur några av kökslådorna.
När jag och Älsklingen träffades så visade det sig att vi genom åren hade fått oss bestick från samma serie, de klassiska Sessan. Det innebär att vi har en herrans massa bestick i matchande stil och modell.

Men vad i skogen gör vi med 30 kaffeskedar???

Dags för kafferep? ;-)


Dagens secondhandfynd. Finfin body och spr...

img_4304 (MMS)

Dagens secondhandfynd. Finfin body och sprillans nya lila brallor båda från Po.p för 85 pickadoller.  Perfa till hösten :-)


Jag får vakna till på stranden med kidsen....

img_8823 (MMS)

Jag får vakna till på stranden med kidsen. Älsklingen hemma och vilar efter tre jobbiga nätter med lilla S då jag har jobbat. På tal om jobb så blev jag igår erbjuden ett av de sökta tjänsterna. Dessutom den jag helst ville ha :-) Ska lämna besked om jag antar erbjudandet på måndag och då ska löneförhandlingen starta. Tror ni de godtar mitt bud på 36 900?


Majoriteten av gårdagskvällens sällskap är...

img_6212 (MMS)

Majoriteten av gårdagskvällens sällskap är träningsnördar (dock inte jag ska förtydligas!)  Tyvärr verkar det ha smittat av sig för nu har jag just avverkat ett pass på Älsklingens järnhäst.  ..vet inte om jag gillar den här utvecklingen.... ;-)


nu är det snart dags för fredagsmys!

Vi åker snart iväg över kvällen till några kompisar och grillar. Jag har aldrig varit hem till dem då det är Älsklingens kompisar och vi inte hunnit träffas. De ska tydligen bo helt fantastiskt vid havet så det ska bli spännande och väldigt roligt.

Blir cola till mig då jag ska köra hem sen i kväll. Väl värt Älsklingen att ta sig en bira eller två (eller fler om han vill det).

Hoppas bara att det blir lite svalare för när AC´n i bilen har lagt av känns det här vädret vidrigt. Känns nästan som barnmisshandel att sätta in lilla S i den där kokande plåtburken, men men.
Vi har tid för felsökning den 11/7 så det är bara att hoppas att det bara är nån packning och påfyllning som behövs. Annars blir semestern LÅÅÅNG och VÄLDIGT VARM. Man kan inte lägga hur mycket pengar som helst på en gammal bil.

Har verkligen njutit av den här semesterveckan med bara lilla S hemma. Vi har betat av sak efter annan på vår to-do-list och snart är köket klart. Lite sistapyssel kvar - som vanligt - men halvgjort arbete är också gjort arbete ;-)

Nu drar vi!
Ha en bra kväll alla - det tänker vi ha!


RSS 2.0